Kaufland
Składniki:
- 800g żeberek wieprzowych
- liść laurowy
- 1 duża cebula
- 2 winne jabłka
- 4-5 cm kawałek imbiru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka brązowego cukru
- curry, chili
- sok z dużej pomarańczy
- sok z połowy cytryny
- jasny sos sojowy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Żeberka pokroić na porcje, włożyć do osolonego wrzątku z liściem laurowym, ugotować pod przykryciem do miękkości. Cebulę, jabłko oraz imbir obrać, posiekać i zeszklić na oleju, posypać cukrem, chili, pieprzem i curry. Wymieszać i smażyć przez minutę, wlać szklankę wrzątku i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 8-10 minut. Zmiksować z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Doprawić sosem sojowym. Do sosu włożyć osączone żeberka, wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.