Warzywa w liściach sałaty

Składniki

  • główka sałaty
  • 3 marchewki
  • Seler naciowy
  • 30dag chudego bekonu
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag twarożku
  • 3 łyżki keczupu
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Z sałaty oddzielić 12 liści, opłukać. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy oczyścić z włókien, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Bekon pokroić  kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć z patelni. Do tłuszczu dodać marchewkę i seler. Mieszając, smażyć ok. 5 min. Dodać sól i pieprz. Bekon połączyć z marchewką i selerem. Dodać keczup, przyprawy, wymieszać i podgrzać. Twarożek utrzeć na jednolitą masę. Liście sałaty posmarować twarożkiem, ułożyć nadzienie z bekonu, marchewki i selera. Liście zawinąć rulony, spiąć wykałaczkami. Jedna porcja to 320 kalorii.