Kaufland
Składniki:
- 600g cielęciny bez kości
- sól, pieprz
- 8 plastrów szynki parmeńskiej
- 8 dużych liści szałwii
- 5 łyżek oleju
- 8 łyżek białego wina
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na osiem plastrów i lekko rozbić. Następnie posypać z obu stron solą i pieprzem. Na każdym sznyclu położyć plasterek szynki parmeńskiej. Liście szałwii umyć i położyć na szynce. Szynkę z szałwią przymocować wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i na rozgrzanym tłuszczu smażyć sznycle około 3 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia sznycle skropić 2 łyżkami białego wina. Usmażone sznycle przełożyć na ogrzany półmisek. Tłuszcz ze smażenia połączyć z resztą wina. Do sosu dodać masło i przez chwilę ogrzewać, aż się roztopi. Sznycle polać przygotowanym sosem i podawać.