Snikers

Składniki:
Ciasto kruche:

  • 3 ½ szk. mąki
  • 1 kostka margaryny
  • ¾ szk. cukru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody

Zrobić kruche ciasto. Podzielić na dwie blachy. Jedną blachę upiec, a na drugą wyłożyć dżem ananasowy lub brzoskwiniowy, posypać bakaliami (rodzynki, orzechy). Białka ubić z cukrem ¾ szklanki. Na koniec dodać 1 łyżkę kartoflanki. Wyłożyć na bakalie i upiec.

Masa budyniowa:

  • ½ l mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • cukier ok. ½ szklanki
  • Ugotować budyń i ostudzić

1 Kasię ukręcić z wystudzonym budyniem. Na upieczony pierwszy placek wyłożyć masę budyniową, a na to drugi placek z bakaliami. Wierzch można polać lukrem lub czekoladą.