Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto

  • 3 szk. mąki
  • 1 margaryna
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 żółtek

Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną większą rozłożyć na blasze, a mniejszą wstawić do lodówki

Ser

  • 1 kg sera białego tłustego
  • 1 szk. cukru pudru
  • 2 – 3 jajka
  • 1 – 2 budyń śmietankowy
  • 1 masło roślinne
  • brzoskwinie w puszce

Jajka utrzeć z cukrem pudrem i masłem roślinnym. Dodawaj zmielony ser, na koniec budyń. Masę serową wyłożyć na ciasto. Na wierzch położyć brzoskwinie. Białka ubić na sztywno z 1 szkl. cukru. Na koniec dodać 1 łyżkę kartoflanki. Białka wyłożyć na brzoskwinie i pokruszyć na to drugą część ciasta. Piec ok. 40 minut. Polukrować.