Składniki:
Ciasto
- 3 szk. mąki
- 1 margaryna
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 żółtek
Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną większą rozłożyć na blasze, a mniejszą wstawić do lodówki
Ser
- 1 kg sera białego tłustego
- 1 szk. cukru pudru
- 2 – 3 jajka
- 1 – 2 budyń śmietankowy
- 1 masło roślinne
- brzoskwinie w puszce
Jajka utrzeć z cukrem pudrem i masłem roślinnym. Dodawaj zmielony ser, na koniec budyń. Masę serową wyłożyć na ciasto. Na wierzch położyć brzoskwinie. Białka ubić na sztywno z 1 szkl. cukru. Na koniec dodać 1 łyżkę kartoflanki. Białka wyłożyć na brzoskwinie i pokruszyć na to drugą część ciasta. Piec ok. 40 minut. Polukrować.