Sałatka drobiowa z awokado

Składniki:

  • Upieczony na rożnie lub grillu kurczak
  • 2 dojrzałe awokado
  • Puszka kukurydzy (425g)
  • Gałązka selera naciowego
  • 2 różowe grejpfruty
  • Pęczek natki
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki octu winnego
  • Sól
  • Pieprz Cayenne
  • Cukier
  • Zmiażdżony ząbek czosnku
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Kurczaka obrać ze skóry, pokroić na kawałki. Awokado przekroić, wyjąc pestki, obrać, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Selera umyć, pokroić w plasterki. Kukurydzę osączyć. Natkę posiekać.
Kurczaka wymieszać z warzywami. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem, musztardą i czosnkiem, doprawioną octem, solą, pieprzem Cayenne i cukrem. Posypać natką.