Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Kaufland

Składniki:

  • 1 pęczek białych szparagów
  • 4 sznycle wieprzowe po 150g ( z szynki, łopatki)
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • długi szczypior
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 kieliszek białego wina

Przygotowanie:

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, obrać, włożyć do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, osączyć. Sznycle opłukać, osuszyć, rozbić na płaty grubości 1cm. Sznycle posmarować cienko musztardą i ułożyć na nich po kilka szparagów. Zwinąć w Roladki, związać sparzonym szczypiorem. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę, włożyć Roladki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podlać białym winem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (około 15min)