Kaufland
Składniki:
- 1 pęczek białych szparagów
- 4 sznycle wieprzowe po 150g ( z szynki, łopatki)
- 2 łyżki musztardy Dijon
- długi szczypior
- sól, pieprz
- 1 łyżka mąki
- 4 łyżki oliwy
- 1 kieliszek białego wina
Przygotowanie:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, obrać, włożyć do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, osączyć. Sznycle opłukać, osuszyć, rozbić na płaty grubości 1cm. Sznycle posmarować cienko musztardą i ułożyć na nich po kilka szparagów. Zwinąć w Roladki, związać sparzonym szczypiorem. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę, włożyć Roladki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podlać białym winem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (około 15min)