Składniki:
- 4 plastry polędwicy wołowej
- 4 kromki chleba
- Po kilka listków różnych gatunków sałaty
- Kilkanaście pomidorków koktajlowych lub 4 małe pomidory
- Strąk żółtej papryki
- 6 łyżek oleju aromatyzowanego
- Łyżka masła czosnkowego
- 3 łyżki octu winnego
- Sól
- Pieprz
- Cukier
Przygotowanie:
Sałatę umyć. Umyte pomidory przekroić na pół albo pokroić w ćwiartki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Ocet wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i 4 łyżkami oliwy. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju. Oprószyć pieprzem i solą. Zawinąć w folię aluminiową.Na tłuszczu, na którym usmażyło się mięso, usmażyć z obu stron chleb. Na każdej kromce ułożyć po ciepłym steku i po porcji sałatki.