Składniki biszkopt:
- 5 jaj
- 5 łyżeczek cukru
- 5 łyżeczek mąki
- 1 mały proszek do pieczenia
Białka ubić na sztywną pianę, oddzielnie utrzeć żółtka z cukrem. Następnie te dwie masy jajeczne połączyć i delikatnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut.
Składniki masa:
- 1 puszka skondensowanego mleka słodkiego (lub gotowej masy kajmakowej)
- 1 margaryna
- 20 dag bakalii różnych
Puszkę gotować przez 3 godziny w wodzie uzupełniając jej brak podczas gotowania. Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać mleko z tej puszki. Włożyć do masy bakalie.
Składniki polewa:
- 0,5 kostki margaryny
- 1 łyżka wody
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki cukru pudru
Wszystko razem wymieszać i lekko zagotować. Na biszkopt wylać masę, na którą następnie wyłożyć herbatniki namoczone w alkoholu. Następnie polewamy herbatniki polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.