Składniki:
- 500 g wieprzowiny od szynki
- 3 połówki brzoskwiń (z puszki)
- 2 łyżki soku z cytryny
- Po szczypcie ziela angielskiego i imbiru
- 2 łyżeczki cukru
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki oleju
- Łyżka mąki
- Łyżka masła
- 2 łyżki twarożku
- Pół pęczka natki
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry. Lekko zbić, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć mące i przyrumienić na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem. Zdjąć z patelni. Odstawić w ciepłe miejsce. Na patelnię wsypać cukier. Mieszając, przyrumienić. Rozprowadzić 2-3 łyżkami zalewy z brzoskwiń. Dodać sok z cytryny i przyprawy. Zagotować. Do sosu włożyć kotlety i dusić 10 minut. Twarożek utrzeć z odrobiną pieprzu i soli. Na każdym steku położyć po plasterku brzoskwini i porcji twarożku. Posypać posiekaną natką.