Składniki:
- 4 kotlety cielęce
- 3-4 łyżki mleka
- 4 plastry szynki
- sól, pieprz
- mąka
- 6 kromek tostowego pieczywa
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osączyć. Obłożyć przezroczystą folią. Każdy plaster zbić tłuczkiem, uważając by nie porozrywać mięsa. Zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Na środku każdego płata ułożyć po plastrze szynki, a następnie sera. Boki zawinąć do środka. Oprószyć solą i pieprzem. Kromki chleba pokroić w kostkę, a następnie zmiksować. Wymieszać z jajkami i mlekiem. Kotlety oprószyć najpierw mąką, a potem zanurzać w mieszaninie chleba, jajek i mleka. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.