Kaufland
Składniki:
- 1 mała cebula
- 6 łyżek oleju
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 250g mielonej wołowiny lub cielęciny
- 250g mielonej wieprzowiny
- 1 jajko
- 80g bułki tartej
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
- 2 łyżeczki soli
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na łyżce oleju. Czosnek posiekać. Cebulę, czosnek i natkę dodać do mięsa mielonego. Dodać jajko, bułkę tartą, śmietanę, musztardę i przyprawy. Masę mięsną dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły. Następnie wilgotnymi dłońmi formować okrągłe, spłaszczone kotleciki. Smażyć na łyżce oleju z obu stron na złotobrązowo.