Składniki:
- 800 g cielęciny (łopatka, mostek)
- 4 pory
- 4 łodygi selera naciowego
- 1-2 łyżki musztardy
- Łyżka mąki
- ½ szklanki śmietany
- Ok. 2 szklanek bulionu wołowego ( z kostki)
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Mięso umyć, oczyścić z tłuszczu i żył. Pokroić w kostkę. Oprószyć mąką. Partiami obsmażyć na gorącym tłuszczu.
Pory umyć, odciąć ciemnozielone liście, pokroić w krążki. Podsmażyć na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Dodać mięso i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. Podlać częścią bulionu. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas podlewając pozostałym bulionem.