Danie z Fasoli

Składniki:

  • 30 dag fasoli białej Jaś,
  • 10 dag boczku,
  • 15 dag kiełbasy,
  • 4 cebule,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżka mąki,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2-3 łyżki przyprawy do dań z fasoli KAMIS.

Przygotowanie:

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilkanaście godzin. Ugotować ją w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Boczek ugotować. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wywarem z boczku. Koncentrat pomidorowy połączyć z fasolą, dodać Przyprawę do dań z fasoli, cebulę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Zagotować. Podawać z pieczywem.