Składniki
- główka sałaty
- 3 marchewki
- Seler naciowy
- 30dag chudego bekonu
- 2 łyżki oleju
- 20 dag twarożku
- 3 łyżki keczupu
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Z sałaty oddzielić 12 liści, opłukać. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy oczyścić z włókien, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Bekon pokroić kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć z patelni. Do tłuszczu dodać marchewkę i seler. Mieszając, smażyć ok. 5 min. Dodać sól i pieprz. Bekon połączyć z marchewką i selerem. Dodać keczup, przyprawy, wymieszać i podgrzać. Twarożek utrzeć na jednolitą masę. Liście sałaty posmarować twarożkiem, ułożyć nadzienie z bekonu, marchewki i selera. Liście zawinąć rulony, spiąć wykałaczkami. Jedna porcja to 320 kalorii.