Składniki:
Biszkopt
- 5 jaj
- 2 łyżki wody
- 1 szkl. cukru
- 0,5 szkl. mąki pszennej
- 0,5 szkl. ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa
Ugotować budyń śmietankowy w 0,5 l mleka odstawić do ostygnięcia. Utrzeć 250g masła roślinnego z 0,5 szklanki cukru pudru. Dodać budyń i rozmieszać.
- 1 słoik musu jabłkowego
- 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 0,5 l wody. Gdy ostygnie dodać mus jabłkowy. Wymieszać.
- 2 paczki wiórek kokosowych
- 10 dag masła
- 2 łyżki cukru
Masło rozpuścić na dużej patelni dodać wiórki i cukier, przyrumienić na złoty kolor cały czas mieszając.
Wykonanie
Biszkopt przekroić, położyć ¾ masy budyniowej na to drugą część biszkoptu. Galaretkę wymieszać z musem, na to reszta masy budyniowej, a na to usmażone wiórki kokosowe.