Kokosek

Składniki:
Biszkopt

  • 5 jaj
  • 2 łyżki wody
  • 1 szkl. cukru
  • 0,5 szkl. mąki pszennej
  • 0,5 szkl. ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa budyniowa

Ugotować budyń śmietankowy w 0,5 l mleka odstawić do ostygnięcia. Utrzeć 250g masła roślinnego z 0,5 szklanki cukru pudru. Dodać budyń i rozmieszać.

  • 1 słoik musu jabłkowego
  • 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 0,5 l wody. Gdy ostygnie dodać mus jabłkowy. Wymieszać.
  • 2 paczki wiórek kokosowych
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cukru

Masło rozpuścić na dużej patelni dodać wiórki i cukier, przyrumienić na złoty kolor cały czas mieszając.

Wykonanie

Biszkopt przekroić, położyć ¾ masy budyniowej na to drugą część biszkoptu. Galaretkę wymieszać z musem, na to reszta masy budyniowej, a na to usmażone wiórki kokosowe.