Biszkopt upiec z 4 – 5 jajek
1 l musu jabłkowego
1 galaretka cytrynowa (rozpuścić w 1 szklance wody). Gdy wystygnie wymieszać z musem i wyłożyć na biszkopt.
Krem
- 2 ½ szk. mleka
- 1 szk. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 żółtko
- 1 kostka masła roślinnego
- spirytus 2 – 3 łyżki
Wykonanie
W ½ szklanki mleka rozprowadzić mąkę i żółtko. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać w gotujące mleko rozprowadzoną mąkę i ugotować budyń. Ostudzić.
Do rozkręconego masła dodać wystudzony budyń. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jabłka.
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
Cukier razem z masłem rozpuścić na patelni. Dodać1 paczkę wiórek kokosowych i zrumienić na złoty kolor. Przestudzić i posypać na krem.