Składniki:
- 1 cytryna
- 2-3 ząbki czosnku
- 4-5 łyżek oliwy
- Sól, pieprz
- 4 filety z białej ryby morskiej
- 4 pomidory
- 200g mozzarelli
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki Pesto
Przygotowanie:
Z umytej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Ząbki czosnku obrać, posiekać, rozetrzeć ze sporą szczyptą soli. Oliwę wymieszać ze skórką i sokiem cytrynowym, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz roztartym z solą czosnkiem. Filety rybne opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować przygotowaną marynatą i odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Pomidory i mozzarellę pokroić na plasterki. Cztery duże kawałki folii aluminiowej posmarować masłem. Na każdym filecie rybnym ułożyć na przemian plasterki pomidorów i mozzarelli. Filety zawinąć w folię aluminiową tak, aby nad warstwą sera była wolna przestrzeń (by roztapiający się ser nie przywarł do folii). Pakunki ułożyć na ruszcie grilla i piec około 20 minut. Polać sosem Pesto i podawać.