Składniki:
- 2 czerwone papryki,
- cebula,
- 300 g ziemniaków,
- 4 bakłażany,
- 3 małe cukinie,
- 8 łyżek oleju,
- 10 g startego żółtego sera,
- natka,
- pieprz,
- sól
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Obrać. Przekroić w poprzek na pół.
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Cukinie umyć, pokroić w półplasterki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
Bakłażany umyć, pokroić w kostkę, ułożyć na sicie, posypać solą, odstawić na 30 minut.
Wszystkie warzywa smażyć po kolei na rozgrzanym oleju. Wymieszać. Posypać serem i posiekaną natką. Doprawić solą, pieprzem. Przykryć. Trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.
Podawać do smażonego mięsa lub pieczywa.