Warzywna patelnia

Składniki:

  • 2 czerwone papryki,
  • cebula,
  • 300 g ziemniaków,
  • 4 bakłażany,
  • 3 małe cukinie,
  • 8 łyżek oleju,
  • 10 g startego żółtego sera,
  • natka,
  • pieprz,
  • sól

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Obrać. Przekroić w poprzek na pół.

Cebulę obrać, pokroić w plastry. Cukinie umyć, pokroić w półplasterki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.

Bakłażany umyć, pokroić w kostkę, ułożyć na sicie, posypać solą, odstawić na 30 minut.

Wszystkie warzywa smażyć po kolei na rozgrzanym oleju. Wymieszać. Posypać serem i posiekaną natką. Doprawić solą, pieprzem. Przykryć. Trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.

Podawać do smażonego mięsa lub pieczywa.