Składniki:
- 400 g wołowiny na pieczeń
- Pół główki kapusty pekińskiej
- Kilka suszonych grzybów
- Puszka konserwowych kolbek kukurydzy
- 3 strąki czerwonej papryki
- 2 łyżki ziaren sezamowych
- Chilli
- curry
- sól
Marynata:
- 2 łyżki octu winnego
- Łyżka czystej wódki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Skropić octem, wódką i sosem sojowym. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby umyć, namoczyć. Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Kukurydzę osączyć. Na rozgrzanym oleju smażyć partiami mięso, kapustę, paprykę i osączone, a następnie pokrojone w paski grzyby. Wymieszać. Dodać kukurydze ziarno sezamowe. Doprawić do smaku solą, chili i curry. Mocno podgrzać.