Składniki:
-
Upieczony na rożnie lub grillu kurczak
-
2 dojrzałe awokado
-
Puszka kukurydzy (425g)
-
Gałązka selera naciowego
-
2 różowe grejpfruty
-
Pęczek natki
-
4 łyżki śmietany
-
2 łyżki majonezu
-
1-2 łyżeczki musztardy
-
4 łyżki octu winnego
-
Sól
-
Pieprz Cayenne
-
Cukier
-
Zmiażdżony ząbek czosnku
-
Sok z cytryny
Przygotowanie
Kurczaka obrać ze skóry, pokroić na kawałki. Awokado przekroić, wyjąc pestki, obrać, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Selera umyć, pokroić w plasterki. Kukurydzę osączyć. Natkę posiekać.
Kurczaka wymieszać z warzywami. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem, musztardą i czosnkiem, doprawioną octem, solą, pieprzem Cayenne i cukrem. Posypać natką.